Villa Anneloi

The DoMiSi krant 9

VOORWOORD

Deze editie heeft ons maar liefst 4 maanden tijd gekost om EINDELIJK op het net te zetten !  Papa en mammie hebben weer heel veel gewerkt en met ons 3 kinderen is er ALTIJD wel iemand die mammie nodig heeft.   Aangezien onze zaak in huis is, ben je ook ALTIJD aan het werk…  Maar we doen het nog altijd met zeer veel plezier en hebben heerlijke gasten in huis!

Het is dus duidelijk dat we er geen maandelijkse editie van kunnen maken.  We zullen het een 2 jaarlijkse uitgave van “ the DoMiSikrant “ noemen.  Gelukkig dat er niemand een maand abonnement op genomen heeft !  hihi…

INHOUD

Familie Dokphor – De Rese

We hebben speciaal een familiefoto gemaakt voor deze editie, want het was al zolang geleden dat we weer eens allemaal samen op  een plaatje  gezet werden…   Dus deze is echt een “up to date foto” !  

Zoals je ziet… nog steeds voor iedereen de “big smile”.

 MAAR even een belangrijke mededeling:   Er is eentje bijgekomen in de familie !  EN deze keer EEN MEISJE!!!  

Onze verhalen in een notendop:

Begin januari 2011: De beurs in Utrecht:

Eigenlijk was dit een werkvakantie voor me.   Me kunnen uitleven in het ‘babbelen’, samen leuke tijd met moeke doorbrengen en vooral… de avonden zonder nog eens ‘mammie’ te hoeven zijn !   Oh, wat was dat een verwennerij !

En, het heeft zijn vruchten echt wel afgeworpen !  We hebben nu ook een Nederlandse invasie in Villa Anneloi en krijgen zo weer nieuwe leuke ervaringen erbij!            

  De drukke werkemaanden :

Ja, de beurs heeft heel wat – gewild – werk opgeleverd, maar we zaten voor de maanden januari -februari-maart en april toch al goed volgeboekt. 

De afwisseling in het werk tussen Villa Anneloi Homestay en Villa Anneloi B&B is ook wel leuk.  Vele van onze gasten komen eerst een paar dagen in de B&B relaxen en doen daarna het weekprogramma in de Homestay met Loi.  Het is een non stop werken, dus je moet het wel graag doen.  Anders is het niet vol te houden.  Maar we leren zoveel verschillende mensen, verschillende karakters, verschillende levensverhalen en ervaringen kennen, dat het steeds boeiend blijft. 

We hebben wel even aan de handrem moeten trekken.  Al hebben de kids geen tekort aan aandacht, ze worden steeds mee in het werk gegooid en “de gasten” gaan voor…. Het schooljaar liep ten einde en nu was het even tijd om ons alleen op HEN te concentreren…  we gaan er een paar dagen tussenuit…. 

De GROOOOOOOOOOOTTTTTTTTTTTTTEEEEEEEE vakantie:

Ja, en noem het zeker maar GROOT !   De kinderen gaan naar een klein, gezellig schooltje, te vergelijken met een Belgisch wijkschooltje.  De jongens krijgen er 50% Thais – 50% Engels aangeleerd en alle 3 beheersen ze de talen beter dan ikzelf !  Ik blink alleen nog uit in het Nederlands !  hihi… Ze verstaan alles, maar praten met een duidelijk accent en je hoort dat het hun moedertaal niet is. Maar ik praat steeds Nederlands tegen hen en we hebben dagelijks gasten in huis waar ze ook Nederlands van horen en mee spreken. 

Vanaf dit schooljaar gaat het van nursery (van het ogenblik dat ze kunnen stappen) tot het 6e leerjaar.  Vanaf volgend schooljaar willen ze starten met een middelbare school.  Gelukkig gaan ze de klassen klein houden, want hier in Thailand zijn de klassen meestal met 30, 40 tot 50 kinderen in 1 klas !   Door de uitbreiding van de leerjaren, hebben ze een nieuw gebouw nodig.  Dat zou af zijn als het schooljaar begon en daarom hebben ze de vakantie wat verlengend.  Doch, ik zie het gebouw pas bewoonbaar vanaf volgend schooljaar!  Haha… Wait and see ! Dus ja, 10 weken (normaalgezien is het 9 weken) verlof ! WAT gaan we met ze doen ???  Natuurlijk moet er gewerkt worden, maar ik wil ze niet weer naar de schoolklassen zenden.  Dit is de enige optie voor een opvang wat heel wat geld kost en dan zitten ze weer op de schoolbanken!  Laten we het nichtje van de kinderen vragen om te komen helpen.  Zij zal blij zijn met de bijverdienste.  Ze is 16 jaar en kan een handje helpen hier. De kinderen zijn gek op Pi ‘Weiw’  (Pi drukt uit dat ze ouder is, Weiw is haar naam…)                                

EERSTE WEEK VAN DE VAKANTIE:

De eerste week van de schoolvakantie gebruikten we die handrem om de nodige rust te gaan opzoeken… de ideale moment om er even met de kindjes tussenuit te gaan.  Zeer goedkope vliegtuigtickets op de kop kunnen tikken (www.airasia.com) en we gaan naar de (ver)nieuw(d)e B&B’s in Phuket.  

Ons familietje in huis hebben, was wel een uitdaging voor de uitbaters van de B&B’s en het was goed voor ons om eens zelf toerist zijn. Mammie moest aan ALLES denken, maar voor 5 denken, lukte haar niet goed.  Zodoende zijn we elke dag wel wat vergeten en hebben de eigenaars van de B&B’s regelmatig achter ons aan moeten lopen ! ??? 
We zijn enorm verwend geweest, hebben veel plezier gemaakt en vooral veel van ons gezin genoten !                   

papa en een pintje…dat is vakantie !   

TWEEDE EN VOLGENDE WEKEN VAN DE VAKANTIE: 

Mammie en papa moeten weer werken…  Echt uitgerust is mammie niet, maar het was heerlijk samen ‘alleen met het gezin’ iets te kunnen doen.

We hebben weer heel leuk volk in huis, hebben toffe  ervaringen, interessante gesprekken…. oh wat houden we van ons werk!.

Papa is ganse dagen weg en 2 keer in de week is hij op 2 daagse, maar mammie verwend ons zoveel mogelijk in ruil voor ons goed gedrag.   En, we zijn kinderen, maar we zijn behoorlijk ‘braaf’ geweest.   We krijgen vaak van mammie te horen dat we braaf moeten zijn omdat we dat WILLEN en niet omdat we dan iets KRIJGEN, maar we kunnen toch ook BEIDE combineren ????   hihi…..   We kregen oa:

leuke speelgoedjes en….  een mooi aquarium voor … Djo Djo en Irene (lees op z’n Engels)  

Er moesten dagelijks 8 kamers schoongemaakt worden.  Een hele klus met 3 kids in huis.   Mammie ging bijna dagelijk met ons op stap.  Als we flink geweest waren, werden we beloond met … foto’s spreken voor zich:    

  Maar we hebben ons thuis ook echt goed geamuseerd !     

de muurschildering in onze kamer !  Luc heeft mammie leren CHOCOMOUSSE maken… en nu het blijkt dat het zoooo eenvoudig is, mogen wij vaak (alleen als mammie weer op dieet is niet….grrr) SMULLEN!!! 

   En dan komt papa’s familie op bezoek… ze zijn nog nooit naar de safari geweest !  Dan gaan wij met ze mee !!!  

 Weiw, Weiw zusje, Chaweiw en Sikko en hun mama  

Onze favoriete avonden :   1.  BOWLING:   

Do speelt goed…    Milo speelt nog beter …  Sikko  speelt het best !      

2) PARTY’S en dit is niet in de volgorde van “lief hebben”, beiden staan op nr 1!

Deze keer moesten we ons verkleden in het land waarvan we wat eten hadden klaargemaakt…En mammie maakte….                         

1. Frietjes:  Belgian Fries    2. Chocomousse (net geleerd van Luc!)                   

 3.   Belgian beers…..                     

 Onze enige vrije  dagen, zijn we naar de bergen gegaan.  Loi kan zich dan uitleven bij zijn familie, maar ook de kids vinden het er super !   

  Marschmello’s op de barbeque 

Ikzelf was ontzettend verbaasd dat nog vele schade van de overstroming in september 2010 te zien was !  En tot op de dag van vandaag (augustus 2011) wordt het dorp vaak geteisterd door wateroverlast !      

Ondanks 10 weken zeer lang lijkt, zijn ze eveneens gevlogen.  Aan het einde heb ik er weer wat ritme en structuur (op tijd naar bed etc) in gebracht, zodat de stap naar het nieuwe schooljaar niet te groot werd. 

Het nieuwe schooljaar:

Het nieuwe schooljaar startte einde mei !  Na 10 weken thuis werken en voor 3 kids zorgen, was mammie blij om het huis voor haar te hebben… voor zolang we op school zijn.  

De start ging voor sommigen moeizaam:

Sikko: “ Neen, ik wil niet terug naar school.  Ik vind het leuker thuis !”

Milo:“ Oh, Sikko het is zo leuk op school, dan kan je weer al je nieuwe vriendjes zien ! En ik mag naar het EERSTE LEERJAAR!“

Sikko: “ Ik ben nu ook groot, want mijn klas is op de eerste verdieping, het EERSTE KLEUTERKLAS!”

Do: “ Yee,  mijn  klasseleraar is mijn lievelingsleraar van wiskunde en wetenschappen !  ”  

Mammie:  “ Ja, maar je juffrouw voor Engels zal jou een zalig ‘zit stil’ jaartje bezorgen, Do ! “

Do: “ Teacher Jeannane, bedoel je.  Oh, dat valt echt heus mee.  Het zijn leuke lessen en ze leert ons graag lezen !   Ik ben trouwens gewonnen met de Spelling B-competitie (spellingtest waar je woorden moet luidop spellen) en heb leuke prijzen van haar gekregen!”

Sikko:  “ Ik zorg wel dat ik ziek ben… Mammie wou toch dat ik de waterpokken van Milo ook in de vakantie zou krijgen…. ik stel het wel uit tot de eerste dag van ‘t nieuwe schooljaar…”   

Mammie:“ DAAR gaat mijn eerste rustige week !   Mijn mooie prinsjes veranderen in lelijke KIKKERS…. , snif, snif (het is meer een gekreun omdat ik heel wat werk niet kan doen door die nieuwe kikker in huis !)“                                                                                 

Het duurt even voordat Sikko weer aan  het “schoolgaan” went, maar hij vindt het elke keer weer een super leuke dag !                        

En vanaf nu heeft mammie geen 2 maar 3 kids die huiswerk mee naar huis brengen !!!  Gelukkig is Sikko makkelijk te motiveren om zijn huiswerk te doen en meestal maakt Milo het zonder veel gedoe…                   

        …alhoewel, Milo maakt er graag een showke van ! 

Juni:

Het zag er een ‘rustige’ maand uit…. We zouden wat kleine verbeteringen en werkjes doen als voorbereiding op het hoogseizoen.  Het leek of we een zeeeeeeee van tijd hadden.   En dan ineens een heerlijke mailtje in de bus:  moeke heeft een goedkoop ticket geboekt en komt ons bezoeken!  MOEKE komt naar Thailand !  Allemaal reuze blij…       

      

welkom moeke !!!  – nieuwe handdoeken etc voor de B&B uit Bangkok  en onze verwennerijen bij de schoonheidsspecialist !  

Moeke en mammie hebben heel veel zaken voor de Homestay en de B&B in orde gebracht, inkopen in Bangkok gaan doen, maar ondanks dit “werk” te noemen is, hebben we enorm van moeke haar korte aanwezigheid genoten !!!!

De laatste weken van juni waren zo voorbij. We hadden toch onderschat wat we nog allemaal moesten doen ! 

Papa Loi werkt veel in de tuin, mammie Annelore, zorgt voor nieuwe decoratie en beter comfort in de Homestay en de B&B…              

  

buiten is Loi zijn werk….binnen, de living van de Homestay en een veruiming van een slaapkamer in de Homestay is Annelore’s lievelingsbezigheid. 

Eind juni kwamen onze nieuwe gasten.  We waren helemaal enthousiast en we waren er klaar voor !  Enkel de reeds lang bestelde zonnezetel voor Villa Anneloo B&B werd niet op tijd geleverd!!!

Hier de foto voor jullie, Familie Lucas, met de excuses dat jullie hem net gemist hebben.  

Het hoogseizoen 

Over juli en augustus kunnen we alleen zeggen dat we heel fel genoten hebben van alle nieuwe gasten en gasten die voor een 2e en 3e keer terug kwamen.   Jullie maken Villa Anneloi en ons werk een aangename woonst en heerlijke bron van inkomsten… Doordat we constant in 2 huizen lieve mensen te gast hadden, konden we niet onmiddellijk nagenieten.  Maar we praten nog heel vaak achteraf over onze leuke ervaringen en plezante gasten.   We horen dus ook graag nog van jullie en zouden jullie ook graag terugzien op een van onze bijeenkomsten !  De volgende is in MAART !  We laten heel gauw de exacte datum weten !  

De schoolcompetitie van voetbal is gestart.  Door te weinig aan sportmannen (het is een kleine school), mocht Do ook meedoen.   Zonder veel te trainen behalen ze een grandioze nederlaag… maar niet getreurd, het regenseizoen is nog niet voorbij, dus er kan nog steeds niet getraind worden…                                  

En nu ? 

We hebben heel wat boekingen in het vooruitzicht.  We kunnen nu al zeggen dat het ons niet zal lukken weer binnen een korte tijd onze verhalen neer te typen.   Het laagseizoen wordt korter en korter.  Vanaf oktober tot mei is het weer vollebak.  We zijn natuurlijk blij met al het werk ! We beleven elke dag wat leuks dat we graag zouden delen, maar voor wie de zin krijgt om weer eens te komen of om ons in de levende lijve te leren kennen : www.villa-anneloi.com geeft alle uitleg.  Altijd welkom !  

We hebben de beschikbaarheden voor dit jaar weergegeven en voor alle vragen, mail ons gerust en we proberen snel te antwoorden !  

En even om misverstanden te vermijden… Het nieuwe meisje in de familie is ons nichtje, Yumei (een Japanse naam wat betekent “dromen”, want ons schoonzusje heeft Japans gestudeerd en is lerares).  Het is de knappe dochter van Nipon (Loi zijn jongste broer) en zijn lieve vrouw, New…. hihi  …  

 Nieuwtjes: 

– Milo speelt nu ook golf !  EN… hij maakt snelle vorderingen en hij LUISTERT goed naar de golfleraar !!! Binnenkort kan hij in competie met Do !     

  – Na een paar maanden vond mammie het toch zo zielig dat Djo Djo en Irene in een mooi, maar klein aquarium zaten… Dus… kregen we – dat lange zagen heeft dus wel effect! – een groter aquarium !   Door plaatsgebrek, heeft mammie een stuk van haar bureau moeten afgeven…                                                                            

 – De buurvrouw rijdt zonder omkijken haar oprit af… BANG … tegen mammie’s auto… Niemand is gewond en alleen blikschade.  Sikko weent… zijn bord met pannekoek is gevallen… Minder leuk is : 3 weken auto in de garage…  

   De auto van de buurvrouw … mammies auto !!!   

– Oi stopt na 6 jaar bij ons werken.   Ze is terug naar de bergen en hopelijk blijft ze daar nu dichtbij haar zoontje om voor hem te zorgen.  We zullen haar dus hopelijk nog zien.  We zijn haar zeer dankbaar voor alle mooie jaren dat ze bij ons gewerkt heeft en voor de kinderen heeft gezorgd !                                             

Dit kleine eekhoorntje nam een ritje in de bak van onze pick up en is van zijn habitat naar onze tuin verhuisd. 

                                               TOT DE VOLGENDE KEER MAAR WEER !!!!