Twee daagse trekking met Loi.

Two days trekking
previous arrow
next arrow
previous arrownext arrow
Slider

Deze excursie kan doorgaan op woensdag en donderdag of vrijdag en zaterdag.

Je ontdekt het ‘echte’ Thailand op de 2-daagse trekking! 

Loi begeleidt je als een echte Tarzan door de jungle !   

De 2 daagse trekking is een proeven van  het ‘echte’ lokale, Thaise leven van de bergvolkeren.  De wandeltocht is ondanks de warmte en een aantal bergen, op elk zijn eigen tempo, voor iedereen die er ‘zin’ in heeft en fysiek gewoon kan wandelen, haalbaar.  Onze jongste spruit was nog net geen 2 jaar (lees wel dat de ouders enorm sportief ingesteld waren), onze ‘oudste’ spruit was 84 jaar (en jong van hart!) .  De ervaring in een bamboehut te slapen, na een muzikaal slaapmutsje, is één om nooit te vergeten !

Afhankelijk van de regio kan de volgorde van de beschreven dag anders zijn. Er wordt rekening gehouden met de seizoenen, de gevraagde moeilijkheidsgraad en andere wensen. Voor beide trekkingen zijn stevige stapschoenen aangeraden. Andere benodigdheden kan je goedkoop ter plaatse vinden.
Er is geen grote sportconditie vereist, wel een GLIMLACH !

DAG 1:

Vertrek met een pick-up. Eerste stop is aan een markt voor de inkopen van de maaltijden en mogelijkheid tot aankoop van dranken (zoals drinkwater voor de wandeling).   Verder met de pick-up de bergen in en lunch in het dorp van de bergstam, ‘Akha’, waar Loi zelf een heerlijke maaltijd maakt in de keuken van een local.    Na het eten rij je nog een klein stukje verder tot de start van de wandeling.   Een stevige wandeling van 2 tot 3 uren op kleine paden met regelmatige rustpauzes . Het is warm en dat voel je zeker tijdens een stevige bergop. We vragen een aangename instelling en dan trekt Loi je de berg op. Het is alle moeite waard om het leven van de lokale bergstam, ‘Lahu’, te ervaren. Het avondmaal wordt vers bereid door Loi in het bergdorp en overnachting is gezamelijk in een van de bamboe hutten (dekens zijn voorzien. Als u logeert in Villa Anneloi accommodatie geven we handdoeken, zeep, shampo en wc papier mee. Breng een goede rugzak mee en een slaapzak kan gehuurd worden). 

DAG 2:

Na een jungle ontbijt gaan jullie met een bamboevlot de rivier afvaren.   De vlotten maken ze ter plaatse voor jullie klaar. Op elk vlot is een begeleider, die het vlot helpt voortduwen. Aan het eindpunt wacht een lekkere lunch om daarna terug naar de villa te keren.

Enkel de nodige baggage wordt meegenomen.
Alle maaltijden (1 x ontbijt, 2 x lunch en 1 x avondmaal) zijn inbegrepen, dranken zijn niet inbegrepen.